Ontdek Marten en Oopjen in s-Graveland

Bezoek landhuis Schaep en Burgh en ontdek waar de beroemde schilderijen van Rembrandt vroeger hingen.

Kijken in het landhuis
Amsterdam en 's-Graveland waren in de Gouden Eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rijke kooplieden verbleven 's zomers in hun luxe verblijven buiten de stad. Elk jaar verhuisden ze met de mooiste stukken uit hun inventaris naar 's-Graveland. Zo hingen destijds de schilderijen Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt regelmatig op Schaep en Burgh.
Deze buitenplaats, nu kantoor van Natuurmonumenten, diende van 1815 tot 1877 als buitenverblijf van het echtpaar Anna van Winter en Willem van Loon. De schilderijen kwamen ieder voorjaar met de trekschuit van het stadspaleis aan de Herengracht naar 's-Graveland.
Levensgroot
Natuurmonumenten toont levensgrote reproducties van de schilderijen. Precies op de plek waar ze ooit hingen, in de pronkzaal van Schaep en Burgh. Speciaal voor deze excursie openen wij de deuren van het landhuis.

Wandeling over de buitenplaats
Het echtpaar Van Loon-Van Winter bracht veel tijd buiten door en ontvingen in huis en tuin vele gasten. Het huis kreeg een opknapbeurt en het park werd verfraaid onder leiding van de bekende landschapsarchitect Jan David Zocher jr.
Nog steeds is het ontwerp goed zichtbaar in het landschap. Natuurmonumenten voert in tien jaar een groot herstelplan uit, in de geest van Zocher, om het landgoed weer te behouden voor de komende eeuw. Tijdens de wandeling wordt in woord en beeld het verhaal verteld van het parklandschap toen en nu.
Handig om te weten
Let op: deze excursie start bij landhuis Schaep en Burgh, Noordereinde 60 in 's-Graveland.
Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
Voor alle activiteiten geldt deelname uitsluitend na aanmelding en betaling vooraf via de website.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 15.00
€ 12.50 leden NM

Zondag 1 maart 2020 Vanaf 14:00 tot en met 15:30