Altijd over de liefde: concert Brisk in het Jagthuis

Sensuele blokfluitklanken samen met de prachtige stem van de Vlaamse stersopraan Amaryllis Dieltiens. Dat kun je verwachten op het komende theeconcert in het Jagthuis op zondag 23 februari.

Brisk stalt vele blokfluit-instrumenten op het podium uit en bespeelt ze allemaal: van de piepkleine sopranino tot de meer dan manshoge basblokfluit, een lust voor oren èn ogen. De vier blokfluitisten zijn zo op elkaar ingespeeld dat je zou denken dat er één instrument speelt. De heldere stem van Amaryllis mengt daar prachtig mee, en dat komt goed uit want het programma gaat over de liefde. De muziek uit de 16e en 17e eeuw barst van de liefde, nu eens op de hemel gericht dan weer werelds. De blokfluiten toveren pareltjes tevoorschijn. Brisk vroeg ook een drietal componisten om een bijdrage. Zo klinkt er tussen de muziek van de oude Gabrieli en Byrd muziek van Max Knigge, en tussen Clemens non Papa en De Lassus muziek van Hans Koolmees. Brsik Recorder Quartet Amsterdam bestaat al dertig jaar en wordt gevormd door blokfluitisten Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij. Amaryllis Dieltiens studeerde aan het Lemmensinstituut Leuven bij Lieve Vanhaverbeke, en aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze specialiseerde zich verder in opera aan De Nederlandse Opera Academie waar zij in 2006 cum laude afstudeerde.

Concert Brisk & Amaryllis Dieliens: zondag 23 februari, aanvang 15.30 uur, entree 18,50 euro (tot 25 jaar 10 euro).
Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per email via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 18.50
€ 10.00 tot 25 jaar

Zondag 23 februari 2020 vanaf 15:30