Ankeveen

Unieke natuur, prachtige plassen

Als het flink heeft gevroren, en de plassen zijn bedekt met een stevige laag ijs, dan trekken grote groepen schaatsminnende Nederlanders naar Ankeveen. Want net als Kortenhoef is Ankeveen wijd en zijd bekend om de prachtige schaatstoertochten die u er kunt rijden. Schaatsend over de plassen langs bevroren weilanden en besneeuwde rietkragen waant u zich in een oud-Hollands plaatje. De koek en zopie ontbreekt natuurlijk niet.

 

Bijzondere flora en fauna

Wist u dat de Ankeveense Plassen eigenlijk het hele jaar door een bezoek waard zijn? In en rond de plassen komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Om deze soorten en de kwaliteit van het water zo goed mogelijk te beschermen, zijn de Ankeveense Plassen gesloten voor recreatievaart. Dit unieke natuurgebied is wel te verkennen onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten. De binnenkort te realiseren ecologische verbinding tussen de Ankeveense Plassen en het Naardermeer is een ander mooi voorbeeld van natuurbescherming in dit gebied.


Culturele beweging

Het dorp Ankeveen is ook op cultureel gebied volop in beweging. De voormalige hervormde kerk in het centrum wordt namelijk omgebouwd tot een multifunctionele ruimte. Het ‘theaterkerkje’ van Ankeveen wordt een unieke locatie voor theater, muziek, exposities en nog veel meer.