Strandjes en natuurwater

Lekker zonnen en zwemmen in de buitenlucht. De volgende strandjes zijn goed bereikbaar en ideaal voor een dag aan het water.

 

De Strook, Breukeleveen

Een populair recreatieterrein is De Strook in Breukeleveen. Met slechts een paar honderd inwoners is dit de kleinste kern binnen de gemeente Wijdemeren, maar op een mooie dag kan het aantal recreanten in deze omgeving wel oplopen tot 10.000. De strook ligt aan de zuidkant van de Vijfde Loosdrechtse Plas. U kunt hier uiteraard zwemmen en zonnen, maar er zijn ook speeltoestellen voor kleine kinderen en er is een volleybalveld. Ook zijn er voldoende picknick-banken en barbecue-mogelijkheden. Op de vissteiger kunt u proberen om uw eigen avondmaal te vangen. Geen zin om zelf te koken? Naast de ingang ligt Paviljoen de Strook, waar u de hele dag terecht kunt voor snacks en drankjes.  De dag afsluiten met een gezellig etentje kan hier.

 

U komt bij De Strook via de Nieuweweg in Maarssen.

 

Vuntusstrand, Oud Loosdrecht

Dit gras- en zandstrand, in de kern van Oud-Loosdrecht heeft sanitaire voorzieningen, een ligweide, een volleybalveld en een strandje voor de allerkleinsten.

U komt bij het Vuntusstrand via de Oud-Loosdrechtsedijk. Wilt u per boot het strand bereiken? Dat kan alleen met een motorloze boot. 

 

Spiegelplas & Blijkpolderplas, Nederhorst den Berg

Hier zijn verschillende recreatiestranden die via het Googhpad (een prachtig fiets- en wandelpad) en het schiereiland te bereiken zijn. Niet alle strandjes aan deze plassen beschikken over faciliteiten. Neem uw picknickspullen mee en maak er echt een gezellig dagje uit van. Vergeet het strandje niet net zo schoon weer achter te laten als bij uw aankomst! Achter sporthal 'De Blijk' in Nederhorst den Berg ligt een speel- en spartelvijver voor kleine kinderen met een ligweide, sanitaire voorzieningen en parkeergelegenheid. 

 

De recreatiestranden aan het Googhpad zijn alleen met de fiets of te voet te bereiken. Het strandje achter sporthal 'De Blijk' is per auto te bereiken en ligt in het hart van het dorp. Hier is ruime gelegenheid om uw auto te parkeren. 

 

De Zuwe, Kortenhoef

Ten noorden van De Wijde Blik ligt het recreatiestrandje de Zuwe. Bij het strandje zelf zijn geen faciliteiten. Vlakbij is wel Ottenhome, waar u lekker op het terras kunt zitten voor een hapje en een drankje. Ook worden er vanaf Ottenhome boten verhuurd, dus genoeg mogelijkheden om te genieten langs en op het water.

 

U kunt dit strandje bereiken via de ventweg van de Vreelandseweg. Daar is ook parkeergelegenheid, maar op mooie dagen kan het hier snel vol raken. Woont u in de buurt? Kom dan lekker op de fiets!