Dagje Loosdrecht

Veel te doen, op en langs het water

Denk je aan Loosdrecht, dan denk je aan water. Loosdrecht heeft dan ook alles te bieden voor een geweldig dagje watersport. Dus huur een boot, sloep, sampan of kano en ga op verkenning! Wil je Loosdrecht ook eens van een andere kant leren kennen, combineer de Plassen dan met een bezoek aan kasteel Sypesteyn.

 

Varen

Start je dagje Loosdrecht bij Bonnema Watersport, aan de Oud-Loosdrechtsedijk 272C. Hier kun je een roeiboot, kano of canadees huren voor een mooie tocht over de Loosdrechtse Plassen. Het is trouwens ook mogelijk om een gemotoriseerde boot te huren. Vanaf het water heb je het beste uitzicht over het omringende landschap. Dat landschap is heel afwisselend met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen en polders. Je huurt een boot voor minimaal 2 uur.

 

Onderweg eten en drinken

Wil je onderweg ergens aanleggen voor de lunch, dan kan dat onder andere bij Abrona Robberse Eiland. In dit restaurant, met terras direct aan de Vuntusplas, werken mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van een professioneel horecateam. Open op alle dagen behalve maandag. Op dinsdag is het restaurant open van 12.00 tot 16.00 uur, op alle andere dagen tot 20.00 uur.

Wil je liever lunchen na afloop van de vaartocht, dan is eetcafé De Eend aan de Horndijk een prima adres. Zowel binnen als op het terras heb je een weids uitzicht over de plassen. Open op alle dagen van de week vanaf 10.00 uur.


Kasteel Sypesteyn

Een paar kilometer verderop, aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, ligt Kasteel Sypesteyn. De oudste fundamenten van het kasteel dateren uit ongeveer 1500. Maar in de loop van de eeuwen zijn de gebouwen meermalen verwoest. In de 20e eeuw is op de fundamenten het kasteel gebouwd zoals we het nu kennen. Zowel het kasteel als de tuinen (met onder andere een doolhof) zijn een bezoek zeker waard. Open voor bezoekers op alle dagen behalve maandag van 12.00 tot 17.00 uur.