Varen in tijden van corona

woensdag 20 mei 2020

Wil jij met Hemelvaartsdag of de dagen erna het water op? Dan is het goed om te weten dat de bedieningstijden van de bruggen en sluizen vanaf donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) worden verruimd. Die worden vanaf dat moment weer bediend volgens het reguliere schema. Maar let op, het coronavirus is nog steeds onder ons. Neem daarom ook op het water je verantwoordelijkheid en voorkom verspreiding van het coronavirus.

De gedragsregels in het kort:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar, ook bij sluizen en aanlegplaatsen
  • In een boot of kano zijn maximaal 2 personen toegestaan, behalve wanneer het personen uit een gezamenlijk huishouden zijn
  • Neem alle hygiënemaatregelen en overige maatregelen in acht
  • Hoest je, ben je verkouden of heeft een gezinslid koorts, blijf dan thuis
  • Vermijd drukte. Verwacht je drukte, vaar dan liever niet

Bedieningstijden bruggen

De bruggen over de Vecht worden vanaf 21 mei weer bediend volgens het reguliere schema (dat normaal gesproken geldt van 1 april tot en met 31 mei). Je vindt de bedieningstijden op de website bij Brugbedieningstijden.

Openingstijden en bediening sluizen

De openingstijden voor de Mijndense Sluis zijn vanaf 21 mei

  • Maandag tot en met donderdag: 09:00 – 19:00
  • Vrijdag, zaterdag en zondag: 09:00 – 21:00

De zelfbedieningssluisjes naar de Loosdrechtse Plassen (de Weersluis en de Kraaienestersluis) zijn geopend tot 22:30 uur.

Kijk voor alle details en de meest actuele berichten over deze sluizen op de website van Recreatie Midden-Nederland.  

Sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden en jachthavens gesloten

Op last van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zijn in de hele provincie Utrecht ook alle toilet-, was- en douchegelegenheden gesloten in of bij bijvoorbeeld recreatiegebieden en jachthavens. Deze maatregel is opgenomen in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht die op 11 mei in werking is getreden.