Vaarseizoen Fietsboot geopend

donderdag 16 mei 2019

Het vaarseizoen voor de Fietsboot werd vrijdag geopend, waarbij wethouder Maarten van Dijk een vlag met het gemeentelogo overhandigde aan schipper Leo Vonk. Dit vond plaats bij de nieuwe halte, ter hoogte van het gemeentekantoor.

Van Dijk: "Voorheen was de halte verderop, bij het Timmermanslaantje, maar dat was eigenlijk geen geschikte plek. Want op het Zandpad mag je niet fietsen, maar nu ligt het ook direct aan het Vechtstreekmuseum, wat heel wat meer belangstellenden zal opleveren voor beide ondernemingen." Leo Vonk: " Wij varen tussen 10 mei en 23 september een lijndienst van Nieuwersluis naar Oud-Zuilen en terug, met vier tussenstops in Breukelen en Maarssen. Maar wil je ergens anders uitstappen is dat vaak wel mogelijk. In juli en augustus vaart de boot de hele week behalve op dinsdag. In de overige maanden op vrijdag, zaterdag en zondag. Je kunt met en zonder fiets meevaren. Vanaf het water kun je genieten van de prachtige buitenplaatsen en kastelen en rustieke theekoepeltjes. De boot is geschikt voor rolstoelers, al zijn de sanitaire voorzieningen alleen bereikbaar op eigen kracht. Tijdens de boottocht is er koffie en thee verkrijgbaar, maar eigen versnaperingen mogen ook."

Voor het eerst dit jaar is er een tweede Fietsboot in gebruik, de Fietsboot van Loosdrecht. Informatie en vertrektijden: www.defietsboot.nl.

Op de foto: schipper Leo Vonk en wethouder Maarten van Dijk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Op de foto: schipper Leo Vonk en wethouder Maarten van Dijk (door Ria van Vredendaal).