Bewonder nevels bij de Sterrenwacht in ’s-Graveland

donderdag 10 januari 2019

Ontdek op vrijdagavond nevels door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek, naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt binnenlopen tussen 20:00 – 22:00 uur.

Nevels
Nevels zijn plekken in het heelal waar er ophopingen zijn van waterstof en andere gassen. Vaak is dit een resultaat van een grote ster die lang geleden is ontploft. Uit de stof en gassen worden nieuwe sterren en planeten gemaakt - en leven. Wij zijn allemaal sterrenstof!

Het heelal zoals je het nooit eerder hebt gezien
Kijk naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Deze combinatie van een 36 cm. en een 42 cm. doorsnee telescoop is uniek in Nederland. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken.

Naast sterren kijken zijn er geregeld leuke quizzen, informatieve presentaties en een knutseltafel met kleurenplaatjes van het heelal voor de jongste kinderen. Ook als het bewolkt is, ben je welkom voor de presentaties en een toelichting over de telescopen.

Toegang is €2 voor volwassenen en €1 voor kinderen en studenten. Leden van KNVWS Gooi en Vechtstreek en Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek mogen gratis naar binnen. Je kan ter plekken betalen.

Handig om te weten
Ook bij bewolkt weer is de Sterrenwacht geopend.
Zorg dat je je warm aankleedt.
Je kunt binnenlopen tussen 20:00 – 21:45.
Bij bezoek van een groep >6 personen moet je je vooraf aanmelden