7 juli Place du Tertre in Kortenhoef

donderdag 21 juni 2018

Voor de negende keer wordt op één dag Kortenhoef omgetoverd in een Place du Tertre, Van Montmartre gaan we naar Saint Tropez. Van Kunst naar het water. We laten ons meeslepen met de golven en wanen ons in een gezellige ambiance waar men kan genieten wat Frankrijk zo bijzonder maakt. Schilderijen, beelden, keramiek, sieraden, kleding (met kunstzinnige toets) wijn en eten is in 34 kramen en stands te bekijken en te proeven.

De hele dag zijn optredens door verschillende muzikanten. Van chansons tot jazz is er te beluisteren. Een groot kunstwerk waar geluiden uitkomen zal in het water drijven. Videokunst in het atelier zal het thema van het water benadrukken. Kortom een evenement dat je niet voorbij kan laten gaan.

Live optredens van….Cees Pameijer en Friends en een spectaculaire afsluiting van de percussionist Angelo van den Burg in samenwerking met B.M.O.L slagwerkgroep.
Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn er verschillende
optredens met koren, musicalsterren en de crazy piano’s : 
Cees Pameijer gaat als een ware Parijzenaar over het terrein met zijn accordeon en speelt originele musette-muziek. 
Om 14.30 uur geeft de kunstenares Ingrid Jansen live een schilderperformance op muziek van de Crazy Piano’s en van 15.00 tot 16.15 uur zijn er grote muzikale verrassingen te verwachten o.l.v. Cees Pameijer en Otto Kruijsdijk. In het atelier zijn er op 12.00 uur en 15.00 uur optredens te zien van de kleinkunst kunstenaars Paul Hanzen en Alfons Steenman. De vooraankondiging doen zij op ‘Parade’ achtige wijze.
Om 16.45 uur wordt er spectaculair afgesloten met de slagwerkgroep van B.M.O.L. onder leiding van de percussionist Angelo van den Burg (www.burgbuitink.com)

Natuurlijk horen bij een Place du Tertre, koffie, thee een lekker glas wijn. Maar ook lekkere broodjes en hapjes met een Franse twist, die je op het grote terras kan nuttigen. Alles voor een hele schappelijke prijs, want we ’célébrer la vie’. 

Voor Jong en oud:
Superbellen blazen behoort al tot een van onze vaste attracties, net als het lijnverhaal binnen in het atelier. In het atelier wordt ook weer het pendulum opgebouwd. Voor degene die een keer naar model willen tekenen of schilderen, is er op het terrein een opstelling gemaakt met schilderezels waar model Maria zal poseren vanaf 12.00 uur.

Kortom er is weer heel veel te zien in Kortenhoef en u bent van harte welkom op 7 juli, Kortenhoefsedijk 86a in Kortenhoef. En niet vergeten, de entree is gratis.