1 september NK Palingroken in Kortenhoef

maandag 27 augustus 2018

Komend weekend is het weer tijd voor het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef. In de prachtige setting van de pittoreske Kortenhoefsedijk zullen circa 100 palingrokers uit het hele land strijden om de titel en de eer. 

Deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland, want dit kampioenschap betekent echt iets voor de amateurs en professionals in de kunst van het palingroken. Veel rokers arriveren al in de vroege morgen om de rookinstallatie en het verkoopstalletje in te richten. Het kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers en de steun van vele landelijke en lokale sponsoren. Niet alleen een leuk evenement voor de rokers zelf, ook erg leuk voor de fijnproevers die wel houden van een lekker visje. Daarnaast is er ook een klein gedeelte met kraampjes waar ze leuke snuisterijen verkopen, en er is meer dan genoeg gelegenheid voor een hapje/drankje.  

Kom je ook gezellig langs? Denk eraan dat de Kortenhoefsedijk voor een groot gedeelte is afgezet vanwege het evenement. Er rijdt een pendelbusje vanaf het begin van de Kortenhoefsedijk tot aan de eerste kraampjes. Parkeergelegenheid is zeer beperkt, dus we raden je aan om met de fiets te komen.

Het kampioenschap duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Wil je niet achter het net vissen..? Kom dan zo vroeg mogelijk, anders heb je kans dat de prijswinnende palingen al uitverkocht zijn.