60 jaar jazz in Loosdrecht & afscheid Louis van Dijk

dinsdag 12 juni 2018

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september viert het Loosdrecht JazzFestival naast haar 5-jarig jubileum ook 60 jaar jazzgeschiedenis in Loosdrecht. Deze editie van het JazzFestival heeft voor iedereen iets in petto: Van een ClassicJazz Night waar heerlijk ontspannen naar topmuzikanten geluisterd kan worden tot een echte JazzBattle voor de jeugd en “Jazz rond de Haven” voor de kinderen. De uitsmijter is de Funk & SoulNight op zaterdag met Alain Clark, Ruben Hein en vele anderen.

Vrijdag: Classic Jazz Night
Na het succes van afgelopen jaren is ook dit jaar het Loosdrecht JazzFestival verdeeld over twee dagen. Zo kunnen nog meer bezoekers genieten van de uitstekende line-up.
Voor de echte jazzliefhebbers heeft het Loosdrecht JazzFestival op vrijdagavond o.a. Hans Dulfer en Peter Beets & friends, op het programma staan.

Afscheidsoptreden Louis van Dijk.
Speciale gast van het festival is Louis van Dijk. Het winnen van het Loosdrecht Jazzconcours in 1961 was de start van zijn imposante carrière. HIj speelde met de grote jazzartiesten en won 4 Edisons en vele gouden platen. Op vrijdagavond zal hij nog eenmaal live te horen zijn op het festival waarmee hij een punt zet achter zijn jazzcarrière.

Zaterdag: Soul & Funk Night
De liefhebbers van Funk, Soul en andere spectaculaire jazzstijlen kunnen op zaterdag hun hart ophalen tijdens de Funk & SoulNight met bekende namen als Alain Clark en Ruben Hein.
De botenloodsen van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk zijn ook dit jaar het sfeervolle decor van het festival. De optredens vinden plaats op verschillende podia. Om het festivalsfeertje compleet te maken zijn er op het terrein verschillende foodtrucks aanwezig.

Jazz rond de Haven & JazzBattle
De zaterdagmiddag staat met een echte Jazzbattle en “Jazz rond de Haven” in het teken van de hele familie. Een middag vol optredens en activiteiten zoals instrumenten maken en workshops. De entree is gratis en op het festivalterrein staan diverse foodtrucks.

Kaartverkoop
Meer informatie over het festival is te vinden op www.loosdrechtjazzfestival.nl. Daar worden ook online kaartjes verkocht (Voorverkoop: ClassicJazz Night €24 | Soul & Funk Night €34 | Jazz rond de Haven: gratis entree.

LJF
Het Loosdrecht JazzFestival heeft een lange historie die teruggaat naar 1958. Met tussenpozen en onder verschillende namen heeft het festival iedere keer weer een revival gehad. De afgelopen 4 jaren heeft Loosdrecht laten zien een waardig opvolger te kunnen brengen door samen met haar hoofdsponsors Rabobank en Sena Performers een kwalitatief en sfeervol festival neer te zetten met als motto: Thuishaven van de Jazz.