Kleuren, lezen, tekenen en ontdekken met het 'Leukste Groene Doeboek van Gooi & Vecht'

dinsdag 24 juli 2018

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht neemt kinderen in de basisschoolleeftijd mee door alle groene hoogtepunten in het Gooi. Hoofdpersoon Piet, machinist van de Gooische stoomtram, gaat met de kinderen op ontdekkingstocht en rijdt langs haltes waar de kinderen opdrachten kunnen doen.

Met dit boek kunnen kinderen stoere avonturen beleven in de natuur en ontdekken ze meer over de verschillende musea in de regio, door de zoektochten, puzzels, verhalen en weetjes. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte Spee schreven speciaal voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Een boeiend boek voor nieuwsgierige kinderen!

Aan de hand van verhalen en opdrachten in het doeboek wordt de regionale geschiedenis op een voor kinderen aantrekkelijke wijze verteld. Het groene doeboek is op initiatief van de samenwerkende musea in Gooi & Vecht, die dit jaar ook het Erfgoedfestival Groen in Gooi & Vecht organiseren.

Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht maakt onderdeel uit van het erfgoedfestival. Voor meer details over het kinderprogramma zie de festivalwebsite www.groeningooivecht.nl