Wonderfeel

Wonderfeel festival voor klassieke muziek keert in 2020 terug op het landgoed van een statig huis, zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam: natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Ruim vierhonderd topmusici geven meer dan honderd optredens. Van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Wonderfeel is het festival om helemaal tot rust te komen met een combinatie van klassieke muziek in de natuur, lezingen, documentaires, kinderactiviteiten en heerlijke hapjes.

Klassieke muziek in de natuur

De optredens op Wonderfeel zijn verdeeld over zeven podia, met elk hun eigen stroming. Bij het podium Ongehoord zijn verse, vernieuwende creaties te horen, zoals een wereldpremière van Aart Strootman en een productie van violiste en Dutch Classical Talent Diamanda Dramm, beide in opdracht van Wonderfeel gemaakt.

Het podium White Label presenteert rekbaar klassiek van minimal tot jazz met optredens van o.a. Gyan Riley, Stella Chiweshe, Mahsa Vahdat, Toko Telo, het Kaja Draksler Octet en Percossa.

Bij Weeshuis van de Hits kun je genieten van klassieke kaskrakers door o.a. Ella van Poucke & Caspar Vos, Rosanne Philippens & Lidy Blijdorp, Hannes Minnaar en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

SOLO staat voor solisten van divers pluimage met o.a. Ralph van Raat, Eline Hensels, Elicia Silverstein en Ramon van Engelenhoven.

Op het grootse podium Het Veld staan o.a. Fuse, NES, Pavel Kolesnikov, Judith van Wanroij, Barbara Kozelj & Thomas Beijer, Pynarello, Camille Thomas & de Marinierskapel, Wishful Singing, Tim Kliphuis met Bachs Brandenburgse Concerten en uiteraard het eigen Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer.

De Schuur combineert verhaal of muziek met bewegend beeld, zoals Shapes of Time van Oene van Geel & Mark Haanstra, en bij Dichter onder de Boom dragen poëten voor uit eigen werk op uitnodiging van curator Marieke Lucas Rijneveld. De laatste informatie vind je op www.wonderfeel.nl.

Bereikbaarheid Wonderfeel terrein

Vanuit Amsterdam bereik je Wonderfeel met een half uurtje rijden of een korte fietstocht vanaf treinstation Naarden-Bussum. Op loopafstand van het festivalterrein is een kampeerterrein en verschillende hotels in de buurt bieden speciale Wonderfeel-arrangementen aan.

Kaartverkoop start op 8 maart 2019 en voor vrienden van Wonderfeel op 1 maart. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting en kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar binnen. Bekijk de website van Wonderfeel voor meer informatie.

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 17 juli 2020 11:00 23:00