Wonderfeel

Wonderfeel festival editie 2020 voor klassieke muziek is afgelast en keert in 2021 terug op het landgoed van een statig huis, zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam: natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Ruim vierhonderd topmusici geven meer dan honderd optredens. Van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Wonderfeel is het festival om helemaal tot rust te komen met een combinatie van klassieke muziek in de natuur, lezingen, documentaires, kinderactiviteiten en heerlijke hapjes.

FAQ

De 2020 editie van Wonderfeel is afgelast en wil je meer weten over je gekochte kaarten ga naar de website en lees daar alle informatie.

Klassieke muziek in de natuur

De optredens op Wonderfeel zijn verdeeld over zeven podia, met elk hun eigen stroming. Bij het podium Ongehoord zijn verse, vernieuwende creaties te horen, zoals een wereldpremière van Aart Strootman en een productie van violiste en Dutch Classical Talent Diamanda Dramm, beide in opdracht van Wonderfeel gemaakt.

Het podium White Label presenteert rekbaar klassiek van minimal tot jazz met optredens van o.a. Gyan Riley, Stella Chiweshe, Mahsa Vahdat, Toko Telo, het Kaja Draksler Octet en Percossa.

Bij Weeshuis van de Hits kun je genieten van klassieke kaskrakers door o.a. Ella van Poucke & Caspar Vos, Rosanne Philippens & Lidy Blijdorp, Hannes Minnaar en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

SOLO staat voor solisten van divers pluimage met o.a. Ralph van Raat, Eline Hensels, Elicia Silverstein en Ramon van Engelenhoven.

Op het grootse podium Het Veld staan o.a. Fuse, NES, Pavel Kolesnikov, Judith van Wanroij, Barbara Kozelj & Thomas Beijer, Pynarello, Camille Thomas & de Marinierskapel, Wishful Singing, Tim Kliphuis met Bachs Brandenburgse Concerten en uiteraard het eigen Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer.

De Schuur combineert verhaal of muziek met bewegend beeld, zoals Shapes of Time van Oene van Geel & Mark Haanstra, en bij Dichter onder de Boom dragen poëten voor uit eigen werk op uitnodiging van curator Marieke Lucas Rijneveld. De laatste informatie vind je op www.wonderfeel.nl.

Bereikbaarheid Wonderfeel terrein

Vanuit Amsterdam bereik je Wonderfeel met een half uurtje rijden of een korte fietstocht vanaf treinstation Naarden-Bussum. Op loopafstand van het festivalterrein is een kampeerterrein en verschillende hotels in de buurt bieden speciale Wonderfeel-arrangementen aan.

Kaartverkoop start in het voorjaar 2021 en ben je vrienden van Wonderfeel die krijgen apart bericht. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting en kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar binnen. Bekijk de website van Wonderfeel voor meer informatie.

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 16 juli 2021 11:00 23:00