Vroege vogel vaartocht Loosdrechtse Plassen

Ga mee met de boswachter en ontdek welke vogels hun nestje bouwen tussen het riet of zingen op de hoogste takken van de bomen. Met een boot van Jachtwerf van Dusseldorp leidt de boswachter je in twee uur langs de mooiste plekjes van dit uitgestrekte plassengebied.

Overdag bruisen de Loosdrechtse plassen van de gezelligheid met motorbootjes, zeilbootjes en volle terrassen langs het water. Maar ’s ochtends vroeg zingen vogels hier het hoogste lied.

De Loosdrechtse plassen zijn allemaal door mensenhanden gegraven. Door het afgraven van turf, wat als brandstof werd gebruikt in de middeleeuwen, ontstonden lange, rechte sloten, de petgaten. Het turf werd te drogen gelegd op lange stroken land, ook wel legakkers genoemd. Doordat er steeds meer afgegraven werd, ontstond er steeds meer water en steeds minder land. Uiteindelijk sloeg de harde wind veel van deze legakkers weg en zo ontstonden de Loosdrechtse plassen.

Kleed je warm aan
Op het water is het vaak kouder dan op het land, kleed je daarom dus warm aan. Hou rekening met de weersvoorspelling; de boot is niet overdekt.

Boek vooraf je vaarticket via Natuurmonumenten

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 20.00
Volwassenen € 14.00 lid NM

Zondag 14 juni 2020 vanaf 08:30