Vier de lente met Pasen bij Galerie Wijdemeren

Tijdens het Paasweekend opent Galerie Wijdemeren speciaal haar deuren voor een inspirerende lente-tentoonstelling. De tentoonstelling staat helemaal in het teken van dit prachtige seizoen. Een grote collectie 19e-, 20ste- en 21ste-eeuwse kunst is te zien, waaronder werken van bekende meesters als Isaac Israƫls, Dirk Smorenberg en Jaap ter Haar, ook bekend als kinderboekenschrijver.

Wanneer u aankomt bij dit prachtige pand zult u versteld staan van de kunst en de prachtige omgeving. De galerie ligt direct aan de uitgestrekte Loosdrechtse Plassen, waardoor het lente-gevoel compleet wordt gemaakt. Binnen hangen werken die doen denken aan typisch Hollandse lentetaferelen, een schilderij van het zonnige strandje bij Muiderberg, door Claas Prins, eindeloze gezichten over de bloeiende bollenvelden, door Katwijkse schilder Niek van der Plas, om nog maar niet te spreken over de uitgebreide collectie werken van Dirk Smorenberg die zich telkens weer liet inspireren door de bloeiende waterlelies op de plassen.

Daarnaast is ook een uiteenlopende collectie sculpturen te bewonderen, waaronder een bronzen beeld door Marjolijn Dijkhuis van een bokkende koe die in het voorjaar weer voor het eerst de weide in mag. Als dat geen lente is!

De zon schijnt niet enkel buiten, maar ook binnen bij Galerie Wijdemeren. Of u nu per boot, op de fiets, wandelend of met de auto komt, een kopje koffie staat altijd voor u klaar, buiten op de veranda, in de tuin of op koele dagen binnen aan de uitnodigende keukentafel.De zon schijnt niet enkel buiten, maar ook binnen bij Galerie Wijdemeren. Of u nu per boot, op de fiets, wandelend of met de auto komt, een kopje koffie staat altijd voor u klaar, buiten op de veranda, in de tuin of op koele dagen binnen aan de uitnodigende keukentafel.

U bent van harte welkom aan de Herenweg 71-73 in Breukeleveen.
Deze tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 20, zondag 21 (Eerste Paasdag) en maandag 22 (Tweede Paasdag) april, van 13:00 uur tot 17:00 uur. Wilt u een andere keer de sfeer van deze bijzondere galerie proeven? Dat kan tijdens de reguliere openingstijden op woensdag, donderdag en vrijdag van 11:00 uur tot 17:00 uur en op afspraak.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 20 april 2019 13:00 17:00
Zondag 21 april 2019 13:00 17:00
Maandag 22 april 2019 13:00 17:00

Herenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3625 AC, Breukeleveen