OERRR Vleermuissafari in 's-Graveland

Ga je mee op zoek naar vleermuizen op de buitenplaatsen van 's-Graveland? Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Het mysterie van vleermuizen
Vleermuizen zijn mysterieuze dieren. Door hun verborgen levenswijze wisten mensen nauwelijks iets van de vleermuis af en dan volgt snel de kreet: “het zijn enge beesten”. Inmiddels weten we dat dit vooral fabels zijn en dat de vleermuis absoluut niet eng is.

De boswachter zal enthousiast vertellen over het leven van vleermuizen. Onder meer het sonarsysteem waar ze hun eten mee opsporen komt ter sprake. Maar ook wat ze eten, hoe groot ze zijn en waar ze wonen.

Speuren naar vleermuizen
Samen met de boswachter ga je op zoek naar vleermuizen in het donkere bos. Daar leer je hoe je deze dieren kunt vinden. De vleermuisdetector helpt ons daarbij. Op de buitenplaatsen leven dwergvleermuizen, grootoorvleermuizen, watervleermuizen en rosse vleermuizen.

Handig om te weten:
Dit is een gezinsexcursie, zowel volwassenen als kinderen melden zich aan als deelnemer.
Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.
Koop van te voren je tickets online.
Honden kunnen niet mee.
Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Belang
Belang regionaal
toegang leden 0.00
toegang niet-leden 2.00