OERRR Bouw mee aan de insectenhotels in 's-Graveland

Bouw mee aan de insectenhotels in de nieuwe bloemenweide op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Samen met de boswachter ga je op pad en richt je één van de vijf insectenhotels in. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur.

Er zijn steeds minder insecten in Nederland. En dat is heel slecht nieuws! Wist je dat insecten heel nuttig zijn? Ze zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. Daarnaast helpen ze ook met het opruimen van de natuur.
We moet de nuttige kruipers een handje helpen!
Samen met een aantal scholen uit de regio hebben we een grasland van 3,5 hectare naast het bezoekerscentrum (achter restaurant Brambergen) ingezaaid. Het resultaat wordt een prachtige bloemenweide waar veel kleine dieren en insecten voedsel in overvloed zullen vinden.
Om ervoor te zorgen dat alle insecten ook een veilige leef- en schuilplaats kunnen vinden, bouwen we vijf insectenhotels. In de hotels kunnen ze rustig overnachten en overwinteren. Misschien komen sommige bijen zelfs eitjes leggen.
Samen met de boswachter ga je op pad en leer je alles over de kleine bosbewoners. Daarna bouw je mee en richt je een kamer in met verschillende materialen zoals strootjes, bamboe en dennenappels.

Kom naar de officiële opening van de bloemenweide!
Bouw mee en help de insecten een handje. En ontvang een uitnodiging voor de officiële opening van de bloemenweide medio juni 2019!
Ga na afloop gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR of breng een bezoek aan restaurant Brambergen.
Handig om te weten:
Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
Koop van tevoren je tickets online.
Dit is een gezinsexcursie, ook volwassenen melden zich aan.
Deze activiteit is voor kinderen vanaf 6 jaar.
Wil je zelf met een groep op pad? Neem dan contact op met het bezoekerscentrum.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 8.00
Volwassenen € 5.00 lid NM
Kinderen € 7.00
Kinderen € 4.00 lid NM

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 2 mei 2019 14:00 16:00
Vrijdag 3 mei 2019 14:00 16:00
Zondag 5 mei 2019 10:30 12:39

Noordereinde Model.NdtrcItem.HouseNumber
1243 JJ, 's-Graveland