Kom binnen kijken bij Trompenburgh in 's-Graveland

Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op één van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Deze excursie staat helemaal in het teken van het prachtige landhuis Trompenburgh. Laat je verrassen!

Unieke openstelling Trompenburgh
De samenwerking van Natuurmonumenten met Stichting Monumenten Bezit maakt het mogelijk om binnen een kijkje te nemen! Landhuis Trompenburgh wordt slechts enkele zondagen opengesteld voor een rondleiding met gids. Maak gebruik van deze unieke kans om een uur lang dit prachtige gebouw uit de gouden eeuw te bekijken!

Lijkt het je leuk om met een grote groep op pad te gaan? Neem dan contact op met het bezoekerscentrum.

De nationaal bekende buitenplaats Trompenburgh, vernoemd naar de roemruchte zeevaarder Cornelis Tromp, ligt tussen de lage gronden van de Vecht en de hoge gronden van het Gooi. In 1673 liet Cornelis Tromp deze buitenplaats opnieuw aanleggen. Het landhuis met gracht werd gesitueerd temidden van een geometrisch park.

In de 18e,19e en 20e- eeuw werden verschillende wijzigingen op de buitenplaats aangebracht, waarvan diverse sporen in het terrein achterbleven, maar de 17e-eeuwse hoofdstructuur bleef bewaard. De laatste particuliere eigenaar van Trompenburgh is Frans Ernst Blaauw.
Landhuis Trompenburgh is een uniek en kwetsbaar monument, om deze bijzonder buitenplaats te kunnen bezichtigen is het belangrijk te weten dat je met het boeken van deze excursie aangeeft, kennis genomen Het is alleen toegestaan Trompenburgh te betreden met een Natuurmonumenten gids.
Het monument heeft haar beperkingen als het gaat om toegankelijkheid.
Het is aan de beoordeling van de Natuurmonumenten gids of het dak veilig kan worden betreden. Desalniettemin is het bezoek van het dak voor eigen risico van de bezoeker.
Fotograferen is toegestaan, mits zonder flits.
Het is niet toegestaan om objecten aan te raken.
Als bezoeker volg je de instructies op van de Natuurmonumenten gids.
Het is niet toegestaan om grote tassen mee naar binnen te nemen..

Handig om te weten:
De excursie start bij landhuis Trompenburgh; Zuidereinde 43 in 's-Graveland.
Het is ook mogelijk om de rondleiding door Trompenburgh te combineren met een wandeling over het bijzondere landgoed Gooilust. Kijk hier voor meer informatie.
Reserveer snel, want vol = vol. Er is een maximum aantal deelnemers.
Deze excursie is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Graag een kwartier van tevoren aanwezig zijn.
Honden mogen niet mee.
Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
Voor alle activiteiten geldt deelname uitsluitend na aanmelding en betaling vooraf via de website.

€ 16.00 leden NM

Dag Van Tot Toelichting