Kamermuziekfestival The Daan Herweg Trio in landhuis Schaep en Burgh

Na een wandeling met de boswachter door de tuin rond het landhuis kun je luisteren naar The Daan Herweg Trio.

Landgoed Schaep en Burgh illustreert het verhaal van de Gouden Eeuw, toen welgestelde Amsterdammers zomerse lustoorden stichtten in ’s-Graveland. De buitenplaats groeide uit tot een weldadig decor met royaal landhuis, koetshuis, oranjerie, tuinen en park. Naar chic Frans voorbeeld gevormd in geometrische, strakke lijnen. Vanaf 1770 kwam de Engelse landschapsstijl in zwang, waarbij juist speelse parkelementen de boventoon voeren. Een goed voorbeeld daarvan is het Capitool in de achtertuin van het landgoed. Bij zo’n luisterrijke plek past zowel formele klassieke muziek met uitgebalanceerde verhoudingen en helderheid als romantische muziek met ruimte voor vrijheid en emotie.

Voorafgaand aan het concert maak je met de boswachter van Natuurmonumenten een korte wandeling door de tuin rond het huis. Ook krijg je de kans om in het landhuis de sfeer van vroeger op te snuiven.

19.00 - 19.40 uur: Wandeling rond het landhuis met de boswachter
Tussen rondleiding en concert serveren wij een kopje koffie of thee
20.00 - 21.00 uur: Concert

The Daan Herweg Trio