Kamermuziekfestival Romantiek in landhuis Schaep en Burgh

Na een wandeling met de boswachter door de tuin rond het landhuis kun je luisteren naar concertpianiste Claudine Carmen Roma. Ze speelt twee van Schumanns meest fantasievolle pianostukken: Papillons en Carnaval.

Landgoed Schaep en Burgh illustreert het verhaal van de Gouden Eeuw, toen welgestelde Amsterdammers zomerse lustoorden stichtten in ’s-Graveland. De buitenplaats groeide uit tot een weldadig decor met royaal landhuis, koetshuis, oranjerie, tuinen en park. Naar chic Frans voorbeeld gevormd in geometrische, strakke lijnen. Vanaf 1770 kwam de Engelse landschapsstijl in zwang, waarbij juist speelse parkelementen de boventoon voeren. Een goed voorbeeld daarvan is het Capitool in de achtertuin van het landgoed. Bij zo’n luisterrijke plek past zowel formele klassieke muziek met uitgebalanceerde verhoudingen en helderheid als romantische muziek met ruimte voor vrijheid en emotie.

Voorafgaand aan het concert maak je met de boswachter van Natuurmonumenten een korte wandeling door de tuin rond het huis. Ook krijg je de kans om in het landhuis de sfeer van vroeger op te snuiven.
14.00 uur - 14.40 uur: Rondleiding met de boswachter.
We vertrekken vanaf de voorzijde van het landhuis en maken een korte wandeling door de tuin rond het huis. Ook krijg je de kans om in het landhuis de sfeer van vroeger op te snuiven.
Tussen rondleiding en concert schenken wij een kopje koffie of thee.
15.00 uur - 16.00 uur: Concert met Claudine Carmen Roma op piano:
R. Schumann - Papillons
F. Chopin - Mazurka