Kamermuziekfestival Cello en piano in de Veldschuur Buitenplaats Jagtlust

Prachtig concert van celliste Chieko Donker Duyvis en pianist Mattias Spee in de veldschuur van buitenplaats Jagtlust. Zij spelen twee werken van César Franck.

De beroemde Amsterdamse patriciërsfamilie Six - treffend beschreven in het boek ‘De levens van Jan Six’ - kreeg Jagtlust in 1861 in bezit en gebruikte de lommerrijke buitenplaats als zomerresidentie. Een gangbare gewoonte voor veel rijke hoofdstedelingen in deze contreien. De familie heeft de buitenplaats op talrijke plaatsen verfraaid met exotische bomen en heesters en eigenzinnige bouwsels zoals een grot, hunebed en speelhuisje. Ook de moestuin kreeg zorgvuldige aandacht. In de kassen werden groenten, bloemen, kruiden en fruitsoorten opgekweekt die deels in de tuin konden uitgroeien. De veldschuur werd als opslagruimte gebruikt. De schuur is tegenwoordig comfortabel ingericht, met behoud van de monumentale waarde.

De prachtige ommuurde historische moestuin is in oude luister hersteld en sinds 2013 in bedrijf als zorgtuinderij en vergaderruimte. De pachter leidt je rond door de moestuin met monumentale kassen, orangerie en authentieke veldschuur.

14.45 uur: Rondleiding door historische moestuin
15.00 - 16.00 uur: Concert

Chieko Donker Duyvis, cello
Mattias Spee, piano