Het Wijde Blik

Het Wijde Blik in Kortenhoef heeft een totale oppervlakte van ruim 350 hectare. Net als andere plassen in Wijdemeren is dit water is ontstaan door zandwinning.

Bereikbaarheid
Met de boot bereikt u de plas via het Hilversums kanaal. De maximale doorvaarhoogte van het kanaal is 2,95 meter. Vanaf het Wijde Blik kunt u niet naar andere wateren doorvaren.

Ideaal om te surfen of te kanoën
Door het beperkte vaarverkeer is het een ideale plek om te windsurfen of te kanoën. Aanmeren kunt u in de jachthaven of op een beperkt aantal aanlegplaatsen op de vijf recreatie-eilanden die voorzien zijn van barbecueplaatsen.

Strandje
Ten noorden van de plas ligt het recreatiestrandje de Zuwe. Vanaf de wal te te bereiken via de ventweg van de Vreelandseweg (N201). Daar is eveneens parkeergelegenheid.

Samen met de Dienst Landelijk Gebied (DLG) maakt de gemeente een plan om het strandje opnieuw in te richten. Daarin denkt men aan parkeerruimte voor auto's en fietsen, betere zwemfaciliteiten en eventueel een kiosk waar recreanten terecht kunnen voor een versnapering . De uitvoering staat gepland voor 2009/2010.

Rond de plas
Rond de plas zijn diverse fiets- en wandelpaden. Vanaf De Lambertzkade, die het Wijde Blik en de Waterleidingplas scheidt, kunt u in alle rust genieten van watervogels.