Expositie 'Mensen kijken' bij Galerie Wijdemeren in Breukeleveen

In de mooie warme zomermaanden is bij Galerie Wijdemeren de expositie Portretten, interieurs en stillevens, kort gezegd "Mensen kijken" te bewonderen. De favoriete terras-activiteit "mensen kijken" verplaatst zich naar de muren van de galerie. Levendige marktjes, statige portretten en extravagante interieurs waar overal mensen centraal staan vormen een aantrekkelijke en vooral gezellige aankleding van de muren in de tentoongestelde ruimten.

Voortbordurend daarop is de collectie rijk aangeklede stillevens van de 19e eeuw tot nu ook de moeite waard. Meesters als Breitner, Israels, Mari ten Kate en Charles Leickert zijn er te zien met als bijzonderheden het prachtige portret van de hand van Rudolf Bonnet en de uitbundig aangeklede stillevens van Ad de Roo, Annelies Jonkhart en Gyula Bubarnik.

Maar er is nog meer bij Galerie Wijdemeren. Deze zomer kan de bezoeker ook oeverloos snuffelen door de mappen met etsen, grafiek en aquarellen in alle prijsklassen. Onder meer is er een grote collectie werk te zien van de Nederlandse kunstenaar Ko Oosterkerk, die bekend staat om zijn etsen van het Nederlandse landschap en de seizoenen. Ook de moeite van het vermelden is de collectie van de 'Yunnan School of Arts', een kunstenaarscollectief uit China die in de provincie Yunnan prachtige kunstwerken tot stand bracht. Werk van deze kunstenaars is eerder tentoongesteld in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Natuurlijk kan de bezoeker van Galerie Wijdemeren ook écht mensen (en bootjes) kijken op het heerlijke terras aan het water. Of u nu per boot, op de fiets, wandelend of met de auto komt, een kopje koffie staat altijd voor u klaar, buiten op de veranda, in de tuin of binnen aan de uitnodigende keukentafel.

U bent van harte welkom aan de Herenweg 73 in Breukeleveen. Reguliere openingstijden: iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast op afspraak. Meer informatie vindt u op de website: www.galeriewijdemeren.nl.  

Praktische informatie

Vanaf Zondag 1 juli 2018 tot Vrijdag 31 augustus 2018

Dag Van Tot
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00

* Buiten deze openingstijden bezoek op afspraak

Herenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3625 AC, Breukeleveen