Expositie 'De beelden' bij Galerie Wijdemeren in Breukeleveen

De zomerse tuin en patio van de Galerie vormen het decor voor de mooiste exemplaren en in het huis sieren beelden van uiteenlopende aard de hoekjes, de tafels en de sokkels.

Galerie Wijdemeren, de mooie aan de Loosdrechtse Plas gelegen Galerie annex woonhuis staat bekend om haar indrukwekkende collectie 19de - en 20ste -eeuwse meesters, hedendaagse schilderijen en heel veel kunstobjecten. Minder vaak, maar daarom niet minder interessant, wordt er melding gemaakt van de fraaie collectie sculpturen en objecten van alle mogelijke afmetingen en materialen die bij de Galerie te bewonderen is. Binnen en buiten een lust voor het oog. De zomerse tuin en patio van de Galerie vormen het decor voor de mooiste exemplaren en in het huis sieren beelden van uiteenlopende aard de hoekjes, de tafels en de sokkels.
Beelden waar de menselijke figuur centraal staat zoals bij Charles Henri en Charlotte van Pallandt. Soms realistisch en anatomisch correct weergegeven, maar soms ook juist met een voorkeur voor rondingen en voluptueuze vormen. Kijken we naar de fascinerende kunstwerken van het echtpaar Jean en Marianne Bremers dan worden we geraakt door hun gave om met schoonheid en kracht realiteit en illusie vorm te geven. Of het nu om enkelvoudige beelden of samenhangende groepen gaat, het echtpaar Bremers maakt het onmogelijke mogelijk en benadrukt met hun beelden het bijzondere van mens, dier en natuur. Dit alles met niet aflatende passie.
Een andere kunstenaar die de aandacht van de bezoeker trekt, is Marjolijn Dijkhuis. Marjolijn streeft ernaar het uitzonderlijke in alledaagsheid te laten zien. Door te spelen met houdingen en expressies komen haar sculpturen van dieren helemaal tot leven. Een dartelende koe en een struisvogel ‘die graag balletdanser had willen zijn’, het zijn voorbeelden van haar beelden vol emotie en soms met een tikkeltje humor.

De bezoeker van Galerie Wijdemeren hoeft zich nooit te vervelen. De thematentoonstelling Holland Waterland die nog steeds veel bezoekers trekt, wordt binnenkort opgevolgd door de expositie Portretten, interieurs en stillevens, kort gezegd ‘Mensen kijken’. Ook hier wederom mooi werk van onder andere Isaac Israels, Breitner en Mari ten Kate.
Of u nu per boot, op de fiets, wandelend of met de auto komt, een kopje koffie staat altijd voor u klaar, buiten op de veranda, in de tuin of op koele dagen binnen aan de uitnodigende keukentafel.
U bent van harte welkom aan de Herenweg 73 in Breukeleveen.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 1 juli 2018 tot Vrijdag 31 augustus 2018

Dag Van Tot
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00

* Buiten deze openingstijden bezoek op afspraak

Herenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3625 AC, Breukeleveen