Expositie 'Een reis door de tijd' bij Galerie Wijdemeren in Breukeleveen

Reizen door de tijd met dieren in de hoofdrol. Galerie Wijdemeren, de direct aan de Loosdrechtse Plas gelegen Galerie annex woonhuis neemt u in de thematentoonstelling ‘Van Koe tot Kip’ mee voor een reis door de tijd van de Gouden eeuw, via de 19e eeuw, het impressionisme en tot slot het modernisme.

Te zien zijn onder andere een paneeltje uit de 17e eeuw, geschilderd door Barent Gael, een kunstenaar wiens werk ook te zien is in het Rijksmuseum. Prachtige werken van W.C. Nakken, vermaard paardenschilder uit de 19e eeuw en de pasteltekening van Henriette Ronner-Knip waarop de hondjes van de toenmalige koningin van België staan afgebeeld. Ook de meester van de Leidse School, W.H. van der Nat, met zijn stal vol varkens, is vertegenwoordigd. Kortom een gezellige ‘beestenboel’ aan de wanden van Galerie Wijdemeren.

Maar ook liefhebbers van bloemen, mensen en andere onderwerpen kunnen hun hart ophalen in de sfeervolle ruimtes van de Galerie. Zo kunt u van 19 september tot en met 12 oktober het fraaie werk bewonderen van de eigentijdse kunstenares Elizabeth M. In vele stijlen en technieken schildert Elizabeth M. allerlei onderwerpen zowel op realistische, als ook im- en expressionistische wijze. Elizabeth M. kreeg jarenlang les van François Boers en schilderde met verve onder meer in de bossen van de Lage Vuursche. Zij volgde tekenlessen in Parijs en ontplooide zich tot een kunstenares die met haar werk boeit, vertedert en verrukt.

Of u nu per boot, op de fiets, wandelend of met de auto komt, het kopje koffie staat altijd voor u klaar, buiten op de veranda, binnen aan de uitnodigende keukentafel of op kille dagen bij de open haard. U bent van harte welkom aan de Herenweg 73 in Breukeleveen. Reguliere openingstijden: iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast op afspraak. Meer informatie vindt u op de website: www.galeriewijdemeren.nl.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 1 september 2018 tot en met Woensdag 31 oktober 2018

Dag Van Tot
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00

* Buiten deze openingstijden bezoek op afspraak

Herenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3625 AC, Breukeleveen