Bruckner Consort in het Jagthuis Nederhorst den Berg

Alleen al om het prachtige 3e deel zou je als musicus het kwintet van Bruckner willen spelen of als publiek het werk willen horen. We hebben goed nieuws voor u: op zondag 16 december wordt het hele strijkkwintet van Anton Bruckner gespeeld, voorafgegaan door een strijkkwintet van pakweg een eeuw ouder: Mozart.

Bruckner kennen we van de grote symfonieen, maar met zijn ene strijkkwintet heeft hij het in de kamermuziekwereld helemaal gemaakt. Het heeft natuurlijk wel wat weg van een symfonie: grote lijnen, veel contrasten, thema’s die binnenstebuiten gekeerd worden en de lengte van het stuk: zo’n drie kwartier. Verheug u op het derde deel! Violisten Lis Perry en Astrid Abas, altviolisten Asdis Valdimarsdottir en Richard Wolfe en cellist Mick Stirling vormden speciaal om dit werk uit te kunnen voeren het Bruckner Consort. We kennen hen uit de radio-orkesten.
Kozen Schubert en Boccherini als vijfde instrument voor de cello, Bruckner koos voor de altviool en dat deed Mozart ook. Mozart had wat meer op met kamermuziek, hij schreef maar liefst vijf strijkkwintetten voor deze bezetting. Behalve voor de klank van de altviool viel Mozart ook voor mooie volle middenstemmen. Asdis en Richard: zet ‘m op! Het Bruckner Consort speelt voor de pauze Mozart’s KV 593.
zondag 16 december 2018, aanvang 15.30 uur: Bruckner Consort
Entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 17.50
€ 10.00 tot 25 jaar

Zondag 16 december 2018 vanaf 15:30

Middenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1394 AM, Nederhorst den Berg