AFGELAST! Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ’s-Graveland

Ontdek op vrijdagavond de sterren door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 22.00 uur

De sterren, maan en planeten zoals je die nooit eerder hebt gezien. Kijk naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Deze combinatie van een 36 cm. en een 42 cm. doorsnee telescoop is uniek in Nederland. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken.

De sterrenwacht beschikt over twee grote telescopen: een 16″/42 cm diameter Meade ACF en een 14″/36 cm Celestron EdgeHD spiegeltelescoop, een unieke combinatie in Nederland. Daarnaast staan diverse kleinere telescopen opgesteld.

Bezoekers willen vaak iets meenemen van hun bezoek in de vorm van foto’s. Wij hebben nu een handige telescoopadapter voor mobiele telefoons die helpt om de juiste afstand te vinden en met het stilhouden van de telefoon. Vooral voor het fotograferen van de maan en heldere planeten is dit heel geschikt. 

Handig om te weten
Ook bij bewolkt weer is de Sterrenwacht geopend.
Zorg dat je je warm aankleedt. Je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 21.45
Bij bezoek van een groep >6 personen moet je je vooraf aanmelden

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 3.00
Kinderen € 1.00
Gratis toegang   leden van KNVWS Gooi en Vechtstreek

Vanaf Vrijdag 4 oktober 2019 tot en met Dinsdag 31 maart 2020

Dag Van Tot
Vrijdag 20:00 22:00