AFGELAST! Ontdek de ontluikende lente op de buitenplaatsen van 's-Graveland

Wandel mee met de boswachter en ontdek de lente op de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. Deze wandeling, speciaal voor volwassenen, duurt ca 2 uur.

Deze excursie start met een presentatie in de Eekhoornzaal van het Bezoekerscentrum. Deze, ca 30 minuten, durende presentatie geeft een mooi beeld van de lente op de buitenplaatsen. Daarna wandel je met de boswachter ongeveer 1,5 uur over Boekesteyn en Schaep en Burgh. Je ontdekt met eigen ogen hoe ontluikend de lente kan zijn.

Wandel langs natuur en cultuur
De ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.

De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de twee buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 10.00
€ 7.00 lid NM

Vrijdag 10 april 2020 Vanaf 14:00 tot en met 16:00