Expositie: Impressionist Sjef Bertrams bij Galerie Wijdemeren in Breukeleveen

Van 11 tot en met 27 april exposeert Sjef Bertrams bij Galerie Wijdemeren aan de Loosdrechtse Plassen. Bertrams is de tweede kunstenaar binnen het nieuw platform voor hedendaagse kunstenaars, de zogenoemde ‘Specials’, onlangs door Galerie Wijdemeren geïntroduceerd. Deze kunstenaars geven een nieuw geluid aan de traditionele thema’s van de kunst in de galerie. Landschappen en stadsgezichten, dieren en mensen worden met passie opnieuw verbeeld.

. Na de eerste en uitstekend bezochte expositie van de kunstenares Claudia Schmit, bekend van onder meer het Sissie aardewerk, is bij Galerie Wijdemeren een minstens zo mooie tentoonstelling te bewonderen van het werk van Sjef Bertrams. Het oeuvre van Bertrams doet denken aan het impressionisme. Hij is gefascineerd door de mogelijkheid om gevoelens en stemmingen in beelden om te zetten waarbij veel aandacht wordt besteed aan het coloriet, het uiteindelijke effect van alle gebruikte kleuren. Hij speelt met vormen en gebruikt de stugge varkensharen penselen om laag voor laag de verf als het ware in het doek te wrijven met intense kleuren als resultaat. Bertrams legt zich toe op het gebruik van olieverf met een bijzondere voorkeur voor landschappen die hij telkens vanuit een andere hoek onder andere omstandigheden en met wisselende stemming verbeeldt. Het Hollandse landschap, vooral het rivierlandschap, met zijn fascinerende luchten is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn schilderijen zijn sfeervol, stemmig en verstild en nemen de kijker mee naar schilderachtige plekjes aan de Lek, de Waal, de Maas, de haven van Vlieland. Zijn werk is te zien van 11 t/m 27 april (woe, do, vrij 11-17 uur of op afspraak) met een extra openingsdag op zondag 22 april.
Naast de expositie van Sjef Bertrams kan de bezoeker aan Galerie Wijdemeren genieten van een indrukwekkend aantal tentoongestelde werken waar dieren de hoofdrol spelen in de vrolijke expositie “Van Koe tot Kip”. Dieren in de kunst, al eeuwen inspiratie voor kunstenaars. Aandoenlijke jonge katjes van Cornelis Raaphorst, afgebeeld met rijke draperieën en gebruiksvoorwerpen. Werk van deze kunstenaar is vandaag de dag nog uitermate geliefd, evenals de eendenfamilies aan de waterkant van Constant Artz, waar er bij Galerie Wijdemeren diverse van te zien zijn. Landschappen met vee sfeervol geschilderd door van A.J. van Prooijen en W.C. Nakken. Tussen al deze kunstwerken pronken de fraaie sculpturen – eveneens van dieren - van Marjolijn Dijkhuis en het kunstenaarsechtpaar Jean en Marianne Bremers. Genoeg om een bezoek aan Galerie Wijdemeren meer dan de moeite waard te maken. Uiteraard staat er een heerlijk kopje koffie voor u klaar, binnen bij de haard of buiten op het terras met adembenemend uitzicht op de Plas.

Praktische informatie

Vanaf Woensdag 11 april 2018 tot en met Vrijdag 27 april 2018

Dag Van Tot
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00

* Buiten deze openingstijden bezoek op afspraak

Herenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
3625 AC, Breukeleveen